Sæsonens første hjemmekamp

Jutland Vikings – Herning IK
Resultat: 5-9
 
I går aftes dannede Aarhus Skøjtehal rammerne for sæsonens første hjemmekamp for Vikings mod Herning IK. Til kampen var der mødt en masse feststemte børn fra IKA og deres forældre op, til at støtte de lokale helte.
Kampen startede i fuld fart og med høj tænding, hvilket en udvisning til Herning efter 23 sekunder vidner om. Efter lidt bølgende spil, begyndte Herning at sætte sig i førerpositionen hvorfra de dikterede spillet. De vandt både første og anden periode med 0-3, og til trods for den dystre udsigt, så kunne det ikke kue hallens, især meget unge, tilskuere som taktfast prøve at heppe og animere deres helte til et godt resultat.
 
Den beslutsomhed blandt publikum blev honoreret efter 16 sekunder af tredje periode, hvor det lykkedes Vikings at bryde Herning-forsvaret op og sætte en reducerende scoring ind af Lubomir Kopnicky. Herning svarede dog hurtigt igen med yderligere tre scoringer. Her kunne man måske ikke forklejne nogen i at synes det så lidt håbløst ud, bagud 1-9 med 14 minutter igen.
Men det skulle ikke være historien om denne kamp, et koks i Hernings opspil sendte pucken til en relativt fri Liam Kelly, som fandt vej til netmaskerne. Kort tid efter lykkedes det Vikings at opsnappe pucken i et Herning-angreb og fik sendt Danny Jensen afsted i kontra og så stod der pludselig 3-9.
Hernings træner havde set nok, og udbad i samme ombæring en timeout, for at ildne sine spiller op til at holde resultatet indtil slutfløjtet lød. Lige lidt skulle de vise sig at hjælpe, da Jeppe Holmberg fandt vej til scoring med under et minut tilbage. Ligeledes fik Nikita Zgirskiy pyntet til slutresultet 5-9 med tre sekunder igen. Stemningen i hallen sluttede som den startede – fuld af højt humør til trods for resultatet, og de mange fans fra IKA, Ja, de havde fundet vej ned til Vikings spillerudgang så de kunne klappe dem af banen og give high-fives.
 
Inde på banen kan vi hurtigt se videre fra resultatet, men bide mærke i hvordan holdet kæmpe imod svære odds og vandt tredje periode 5-3. Udenfor banen håber vi, at have skabt præcedens for denne sæson, med en masse fans på lægterne der er med til at male kulissen for en feststemning i Aarhus Skøjtehal. Der skal lyde et kæmpe tak til alle der kom og bakkede op.
 
Revanchen ligger allerede og lurer på torsdag d. 3/11 hvor vi tager til Herning for at fortsætte de gode takter fra tredje periode.
 
Scoringer:
08’: 0-1 Herning IK
11’: 0-2 Herning IK
19’: 0-3 Herning IK
22’: 0-4 Herning IK
33’: 0-5 Herning IK
34’: 0-6 Herning IK
40’: 1-6 #15 Kopnicky (#27 Cehic)
40’: 1-7 Herning IK
42’: 1-8 Herning IK
45’: 1-9 Herning IK
54’: 2-9 #22 Kelly
56’: 3-9 #13 Jensen (#46 Lajmi)
59’: 4-9 #92 Holmberg
59’: 5-9 #95 Zgirskiy (#92 Holmberg, #27 Cehic)
 
Udvisninger:
00’: Herning IK, hooking
06’: #92 Holmberg, tripping
17’: #61 Christensen, Illegal checking to the head
25’: #13 Jensen, Unsportsmanlike conduct
30’: Herning IK, hooking
58’: Herning IK, boarding
 
Næste hjemmekamp er lørdag d. 19/11 hvor vi møder AaB i Conference Challenge Cup klokken 18:30
Tusind tak skal igen lyde til IKA´s U11 og alle jer fans