Ærgerligt nederlag i Aalborg

AaB – Jutland Vikings Resultant: 5-4

I går tog vi hul på vores deltagelse i Conference Challenge Cup, det ledte os en tur nordpå til Gigantium, hvor AaB ventede os. Selvom resultat og skud på mål kunne lede tankerne henimod at det var AaB der sad på kampen, så misser man de vigtige nuancer. AaB førte nemlig også statistikken i ‘spillere til kamp’ med 19 mod 13, da vi op til kampen blev ramt af uheldige skader og sygdom i truppen. En skøjtedefekt lige inden kampstart til en af spillerne, fik også lige aktiveret pulsen på staben, men det blev hurtig løst og det var et toptunet Vikingsmandskab der gik på isen, klar til at kæmpe. Kampen gav også anledning til byde et kæmpe stort velkommen tilbage til Rasmus Dyhr Mohr i Vikings-trøjen.

Første periode bølgede frem og tilbage, og det var AaB der kom bedst fra land efter 3 minutter. Vikings gav det hurtig svar på tiltale med to hurtige scoringer, og var herefter toneangivende for perioden.

Anden periode startede Vikings klart bedst og bragte sig også foran med 3-1, men kort herefter satte AaB sig i et højere gear og lavede tre mål på fem minutter og de var pludseligt foran med 4-3. Det kunne have været 4-4 på det tidspunkt, men stolpen var desværre i vejen. resten af periode havde begge hold gode chancer, men uden held. Med fire sekunder tilbage af periode fandt et koks i AaB-opspillet vej frem til en helt umarkeret Henrik Nielsen, som stak afsted og udplacerede målmanden til stillingen 4-4.

Tredje periode begyndte man at kunne se, at AaB har flere spillere at fordele minutterne på, men et flot kæmpende Vikings-hold holdt dem stangen, og havde muligheder for at bringe kampen i vores favør. Med otte minutter igen, fik Vikings powerplay, men en ærgerlig opspilsfejl, sendte en AaB’er i breakaway og han gjorde det til stillingen 5-4. Det blev kort herefter til et 5 mod 3 powerplay, men det bar desværre ikke frugt og kampen sluttede 5-4.

Så ved første øjekast kunne det ligne en op-and-shut AaB-sejr, men så misser man fuldstændig hvor heroisk kæmpende Vikings var. Det var et mandskab der kæmpede til det allersidste og som døde med skøjterne på hver og en. I målet stod Mathias Haugaard er pragtkamp som desværre ikke blev honoreret med en sejr. Omklædningsrummet emmede også af stor ærgerelse umiddelbart efter kampen. Men den ærgerelse må godt udskiftes med stolthed og en bravt kæmpet kamp og dernæst med en fortrøsning over, at revanchen mod AaB kan komme allerede 19/11 på hjemmebane.

Scoringer:
03’: 1-0 AaB
07’: 1-1 #15 Lubomir Kopnicky (#13 Jensen)
08’: 1-2 #19 Nielsen (#36 Mohr)
25’: 1-3 #19 Nielsen (#22 Kelly)
26’: 2-3 AaB
30’: 3-3 AaB
31’: 4-3 AaB
39’: 4-4 #19 Nielsen
53’: 5-4 AaB

Udvisninger:
5’: AaB, cross-checking
5’: #36 Mohr, roughing
8’: #56 Linaa, too many men on the ice
14’: AaB, tripping
36’: #19 Nielsen, kneeing
52’: AaB, tripping
53’: AaB, roughing

Skud på mål: 40-29
Tilskuere: 37

Næste hjemmekamp er lørdag d. 19/11 hvor vi igen møder AaB i Conference Challenge Cup til revancheopgør klokken 18:30. Billetter kan købes på https://jutlandvikings.safeticket.dk