Ishockey-klubben må vinke farvel til sin offensive profil, der tager hjem til Finland. Klubben mener, det kunne have været undgået.
Mikko Lindbom er taget hjem til Finland af to årsager. 

Dels har den 27-årige ishockeyspiller forladt sin klub Jutland Vikings for at hjælpe familievirksomheden i hjembyen Tampere, der er presset af coronapandemien. Og dels er han rejst videre fra Aarhus for at holde liv i ishockeykarrieren.

“Jeg er sikker på, at vi kunne have afviklet sæsonen forsvarligt. Havde det været tilfældet, var Mikko Lindbom ikke taget hjem, og det ærgrer vi os naturligvis over. Ricko Hedelund, media manager, Jutland Vikings”

I Jutland Vikings er man ked af at miste sin finske profil, men den danske 1. division er suspenderet på grund af coronapandemien, og derfor kan klubben godt forstå, at Mikko Lindbom ikke kan vente på en genstart af sæsonen, fortæller holdets pr-ansvarlige, Ricko Hedelund.

»Vi havde været ærgerlige over at miste ham, hvis sæsonen var tæt og spidsede til. Men vi har ikke rigtig føling med noget omkring en eventuel genstart af kampene, og vi føler lidt, at vi står i ingenmandsland. Vi kan hverken sige, tro eller love noget, så der var ingen sure miner, da han tog hjem for at hjælpe familien. Han kan ikke sidde i Danmark og spilde en hel sæson, så vi ønsker ham al mulig held og lykke med sideløbende at finde en klub,« siger han og kalder Mikko Lindbom for en stor profil: 

»Før denne sæson havde han taget otte af de gode kilo på i ren muskel, og man kunne tydeligt se, at han havde arbejdet som et bæst i sommerpausen. Han var bomstærk, og jeg blev blæst omkuld i de tre kampe, han nåede at spille, før coronaen lukkede sæsonen. Han viste virkelig, hvad han er lavet af.«

Mikko Lindbom rejste til Finland i slutningen af oktober, hvor han nu prøver at spille sig ind i varmen hos klubberne i den andenbedste række, Mestis.

Lindbom havde en plan

Mikko Lindbom kom til Jutland Vikings i 2018 som en forstærkning inden slutspillet, men forwarden skøjtede desværre ind i en alvorlig knæskade i sin blot anden kamp for klubben. Efter en længere pause kom han stærkt igen og blev atter en profil i Aarhus. Jutland Vikings var godt klar over, at de ikke kunne holde på den driblestærke og hurtige forward. 

»Mikko Lindbom kom til Aarhus med en plan, og han skulle ikke spille 1. divisionsishockey i Danmark for evigt. Han spillede hos os for på et tidspunkt at kunne træde et trin op af karrierestigen og skifte videre til en bedre klub. Det var vi klar over fra begyndelsen. Mikko Lindbom har altid været lige på grænsen til at bryde igennem og være i stand til at leve af at spile ishockey, så nu prøver han lykken i Finland, hvor ligaerne er i gang,« siger Ricko Hedelund.

Men afgangen svier dog en smule for den aarhusianske klub. Ifølge Ricko Hedelund kunne klubben måske have undgået at vinke farvel til Mikko Lindbom så tidligt i sæsonen, hvis holdene i den næstbedste danske hockeyrække havde fået lov til at genoptage ligaen ligesom andre sportsgrene. 

»Vi har et hold, som skal holdes kørende og motiveret, og det er svært under de her vilkår, hvor vi heller ikke kan træne ordenligt sammen. Regeringen kunne for eksempel have inddraget Danmarks Ishockey Union i implementeringen af restriktionerne, for jeg er sikker på, at vi kunne have afviklet sæsonen forsvarligt. Havde det været tilfældet, var Mikko Lindbom ikke taget hjem, og det ærgrer vi os naturligvis over,« siger Ricko Hedelund.

Jutland Vikings spillede sin seneste kamp den 19. september, da Odense IK blev besejret med 6-2. Efter tre kampe var klubben ubesejret i 1. division vest. 

Håber på gensyn

Ifølge Ricko Hedelund vil man altid mangle en spiller som Mikko Lindbom, men lige netop i denne sæson er det dog ikke en decideret katastrofe. I løbet af sommeren fik Jutland Vikings nemlig tilgang af offensive spillere som Kristoffer Astorp, Henrik Nielsen og Kristoffer Søegaard Jensen, der blandt andet har erfaring fra den bedste danske række, Metalligaen, samt ungdomslandskampe.

»Var der ét år, vi skulle miste en spiller med Mikko Lindboms kvaliteter, var det i år. På den offensive del har vi haft et luksusproblem gennem hele sæsonen, da vi er stærkt besat på de offensive pladser. Vi kan stadig stille to komplette og stærke angrebskæder,« siger Ricko Hedelund.

Men selv om den finske forward rejser rundt i hjemlandet for at sikre sig en kontrakt, tror og håber Jutland Vikings stadig på at se Mikko Lindbom tilbage i Aarhus, hvis sæsonen starter op igen, og muligheden byder sig. 

»Vi har en lille lommeaftale om, at hvis han står til rådighed, når vores slutspil begynder, og vi har brug for ham, så kommer han tilbage som det mest naturlige. Han har været vild med at være i Aarhus, og vi er stadig venner, så ingen døre er lukket. Det er en kombination af et godt sportsligt match og gode personlige relationer. Han er bare en god fyr alt i alt, og vi kan ikke sige noget skidt om ham,« siger Ricko Hedelund.

Kilde. Philip Selmann Jyllands-Posten