KAMPREFERAT JUTLAND VIKINGS vs VOJENS
Skal der en dag drejes en reklamefilm for ishockeysporten, så var kampen mod Vojens en kamp, med alt det rigtige indhold. To hold, som gerne ville frem over isen – og gerne spille lidt med musklerne. En dommertrio, som trak den rigtige linje når det var nødvendigt, men ellers lod holdene spille spillet.
At første periode endte uden mål, må tilskrives flot målmandsspil i begge ender, da mange af de i alt 18 afslutninger (10-8) var af høj kvalitet.
Så vi skulle hen i anden periode, før Nikita Zgirskis fandt en helt fri Mikko Lindbom på blue line. Men frit løb på mål, svigtede den Finske skarpretter ikke. En hård afslutning mellem benene, som Vojens keeper Jesper Nielsen ikke kunne holde. 1-0 til Vikings. Den hurtige finne var i øvrigt i hopla gennem hele kampen, og blev en fortjent Man Of The Match.
Cirka 4 min senere får Vojens udlignet i PP. Vikings har egentlig fået kontrol over pucken i egen zone.
Men en uren clearing finder en fri Niklas Kerwien foran mål – og Morgan Hudson var prisgivet i målet. 1-1.

Kort før pausen fik Vikings dog bragt sig i spidsen igen, men et rigtigt ”metalligamål”. Vojens forsøger at spille pucken ud af zonen, men den opsnappes af
Mathias Christensen, som sender pucken mod banden. 2 sekunder senere, ligger den i nettet, da den opsnappes af Kristoffer Astorp Lauridsen, som med en millimeter præcis pasning tværs over isen, har set en fri Henrik Nielsen ved modsatte stolpe. Kort proces og 2-1 Vikings.
Kort inde i 3. periode gør den samme kæde det til 3-1 i PP. Pucken spilles godt rundt. MC står godt placeret foran målet, så Henrik Nielsen sender en præcist skud mod mål, som MC blot skal ændre retningen lidt på. Så simpelt kan spillet også være.
Med godt 2 min tilbage af kampen trækker Vojens målmanden ud, og får også reduceret til 3-2. Men tættere på kommer det heller ikke, på trods af en hektisk afslutning.
Status: For første gang nogensinde står Vikings med maksimum point efter de to første kampe, og spillet er bedre end nogensinde så tidligt i sæsonen.
En stjerne: Kristoffer Søgaard Jensen. Med sit hurtige skøjteløb, var han at finde overalt på isen. Konstant forstyrrende for Vojens’ opspil, og energisk igennem 60 minutter, og opfyldte både sine offensive og defensive pligter. En solid kamp af midtjyden.
To stjerner: Henrik Nielsen som lynhurtigt er faldet til på holdet. Men sit hårde aftræk og direkte spil, var han en konstant trussel mod Sønderjyderne. Et mål og en assist fra Henrik.
Tre stjerner (MOM): Mikko Lindbom: Finnish Fireworks. Den teknisk stærke finne som kun ankom for 11 dage siden, var konstant i bevægelse, og måtte med sin nærgående spillestil tage imod meget. Men det afholdt ham ikke fra at køre på. Flot kamp af Mikko – 1 mål og så meget mere fra ham.