Pressemeddelelse fra Jutland Vikings

Vikings tilknytter ungt målmandstalent til holdet
For en god måneds tid siden, fik vi en henvendelse fra den 16-årige Aalborg målmand Alexander Launa og hans familie, hvor de gerne ville høre om muligheden for at komme i betragtning til en plads på holdet hos Jutland Vikings – og derefter gik det stærkt. Så stærkt at han allerede var med på bænken til kampen imod Rødovre.

Alexander Launa fik en uge til at bevise sig selv, og det gjorde han så overbevisende at han har spillet sig til en kontrakt, og er blevet en fast bestanddel af holdet.
Hos Vikings skal Alexander udelukkende koncentrere sig om DIV 1 holdet, og han har alle muligheder for at spille sig tættere på holdet.

Alexander har fået sin skoling i Aalborg, hvor han har spillet ishockey siden han var 5 år gammel. Så på trods af sine kun 16 år, så er han en ”rutineret” målmand. Sidste sæson spillede han på skift, på Aalborgs U17/U20 og DIV 1 hold.
En sådan henvendelse passer perfekt ind i Jutland Vikings’ strategi om at rekruttere unge danske talenter, da vi nok har en talentmasse i IKA, om end den ikke er stor nok til at opfylde det behov vi har som overbygning.

Aarhus er samtidig en studie by, og gennem vores forestående samarbejde med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA), kommer vi til at kunne tilbyde billig bolig og en mulighed for at kombinere studier med ishockey. Så hvis der er unge ishockey talenter rundt omkring i landet, som går med sådanne tanker, så er vi altid lydhør.
Det var fedt at være på udebane mod Vikings!
På spørgsmålet om, hvad der fremmede ønsket om at skifte de trygge rammer i Aalborg ud med lange køreture, og ishockey i Aarhus svarer Alexander: ”Jeg var sidste sæson med Aalborgs DIV 1 hold i Silkeborg (tidl. Hjemmebane for Vikings), hvor jeg oplevede en stemning omkring kampen, som man normalt skal en liga højere op for at opleve. Det var tydeligt at mærke, at her er DIV 1 holdet førsteholdet, og hele set-uppet reflekterede netop dette. Og jeg må sige at det ikke er et indtryk som har ændret sig siden min ankomst – med start fra Rødovre kampen, hvor der var kanon stemning og masser af folk i hallen.
Jeg har altid været glad for at spille i Aalborg, og har kun gode ting at sige – om masser at tak til overs for dem. Men jeg så det her som min chance, og valgte så at forfølge muligheden.
Mine personlige ambitioner er at markere mig i år, og acceptere at det bliver sporadisk med kampe. Men da der heller ikke er andre målmænd i min alder, så håber jeg at kunne udvikle mig til blive en af de to målmænd, som kommer i betragtning til en startplads i næste sæson.
Dette er ikke en urealistisk målsætning ifølge holdets assistenttræner Stefan Sandell, som udtaler at han ser en målmand, som er teknisk velfunderet, og de ting som han mangler, er ikke ting som ikke kan bygges på. Med hans unge alder i betragtning, så vil han med den rette indstilling og vilje kunne udvikle sig hurtigt, og vi ser en fremtidens mand i ham.
Velkommen til Alexander – og han ønskes en god sæson.