Stream for Todays Game!

We are live streaming today’s game 3rd November at 18.15 for those who can’t make it, and also for our national and international fans who can´t attend the game in person. You can find the link below!
http://www.zibrasport.dk

Pressemeddelelse fra Jutland Vikings

Vikings tilknytter ungt målmandstalent til holdet
For en god måneds tid siden, fik vi en henvendelse fra den 16-årige Aalborg målmand Alexander Launa og hans familie, hvor de gerne ville høre om muligheden for at komme i betragtning til en plads på holdet hos Jutland Vikings – og derefter gik det stærkt. Så stærkt at han allerede var med på bænken til kampen imod Rødovre.

Alexander Launa fik en uge til at bevise sig selv, og det gjorde han så overbevisende at han har spillet sig til en kontrakt, og er blevet en fast bestanddel af holdet.
Hos Vikings skal Alexander udelukkende koncentrere sig om DIV 1 holdet, og han har alle muligheder for at spille sig tættere på holdet.

Alexander har fået sin skoling i Aalborg, hvor han har spillet ishockey siden han var 5 år gammel. Så på trods af sine kun 16 år, så er han en ”rutineret” målmand. Sidste sæson spillede han på skift, på Aalborgs U17/U20 og DIV 1 hold.
En sådan henvendelse passer perfekt ind i Jutland Vikings’ strategi om at rekruttere unge danske talenter, da vi nok har en talentmasse i IKA, om end den ikke er stor nok til at opfylde det behov vi har som overbygning.

Aarhus er samtidig en studie by, og gennem vores forestående samarbejde med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA), kommer vi til at kunne tilbyde billig bolig og en mulighed for at kombinere studier med ishockey. Så hvis der er unge ishockey talenter rundt omkring i landet, som går med sådanne tanker, så er vi altid lydhør.
Det var fedt at være på udebane mod Vikings!
På spørgsmålet om, hvad der fremmede ønsket om at skifte de trygge rammer i Aalborg ud med lange køreture, og ishockey i Aarhus svarer Alexander: ”Jeg var sidste sæson med Aalborgs DIV 1 hold i Silkeborg (tidl. Hjemmebane for Vikings), hvor jeg oplevede en stemning omkring kampen, som man normalt skal en liga højere op for at opleve. Det var tydeligt at mærke, at her er DIV 1 holdet førsteholdet, og hele set-uppet reflekterede netop dette. Og jeg må sige at det ikke er et indtryk som har ændret sig siden min ankomst – med start fra Rødovre kampen, hvor der var kanon stemning og masser af folk i hallen.
Jeg har altid været glad for at spille i Aalborg, og har kun gode ting at sige – om masser at tak til overs for dem. Men jeg så det her som min chance, og valgte så at forfølge muligheden.
Mine personlige ambitioner er at markere mig i år, og acceptere at det bliver sporadisk med kampe. Men da der heller ikke er andre målmænd i min alder, så håber jeg at kunne udvikle mig til blive en af de to målmænd, som kommer i betragtning til en startplads i næste sæson.
Dette er ikke en urealistisk målsætning ifølge holdets assistenttræner Stefan Sandell, som udtaler at han ser en målmand, som er teknisk velfunderet, og de ting som han mangler, er ikke ting som ikke kan bygges på. Med hans unge alder i betragtning, så vil han med den rette indstilling og vilje kunne udvikle sig hurtigt, og vi ser en fremtidens mand i ham.
Velkommen til Alexander – og han ønskes en god sæson.

Vikings Henter Spiller Med ECHL Erfaring

Jutland Vikings har i sidste øjeblik gjort et absolut scoop, og tilknyttet #13 Andrew Harrison til holdet.

Andrew har hovedsageligt væltet mål ind for Danville Dashers i FHL Ligaen, men har af flere omgange været hentet op i den stærke ECHL liga, med en fornuftig produktion til følge.

Andrew landede i Kbh i går kl 12.00, og der har ikke været meget tid til at skrive SMS’er hjem om sin ankomst, før han stod på isen i Aarhus. At dømme ud fra den første træning, er det – på trods af jetlag og “flyben” – tydeligt at se, at han har noget godt i posen. Det er også tiltænkt at Andrew skal være en af nøglespillerne på holdet. Med sin erfaring og flotte CV, så vil han uden tvivl blive en profil på holdet – og ja – i DIV 1.

Andrew erstatter Kyle Heffernan, som i sidste øjeblik fik chancen for at rykke til Beibarys Atyrau / Kazakhstan, sammen med brormand Shane Heffernan, så de i fællesskab kan danne en farlig angrebsdue igen. Der er ingen tvivl om at det er en fuldgod erstatning vi har fundet i Andrew, og vi er sikre på at vores fans vil være enige, når de ser ham på is.
Vi siger i samme ombæring tak til Kyle for hans flotte indsats for Jutland Vikings igennem de sidste to sæsoner, og ønsker held og lykke.

Sig velkommen til Andrew i tråden herunder i tråden. Andrew glæder sig til at opleve den nye hjemmebane, den 22. September, hvor Rødovre kommer på besøg.

Stor Tak til Anelyst AutoTeknik

I forbindelse med signingen af Andrew Harrison trådte Anelyst AutoTeknik omgående til som personlig sponsor, for at dække de omkostninger, som er direkte forbundet med at tilknytte en spiller fra udlandet. Beløbet går til udgifter til rejse, transfer, spillertilladelse osv.

En stor tak til Anelyst AutoTeknik og Jann Lund for at træde til, og samtidig byder vi dem velkommen ind i vores sponsorkreds.

Platinium Sponsor Til Jutland Vikings

Det er med den største fornøjelse, at vi kan offentliggøre den hidtil største sponsoraftale i vores stadig korte historie.
PS INDUSTRILAKERING har været med ombord siden starten, og allerede i slutningen af sidste sæson gav indehaver Per Nørregaard Jacobsen håndslag på at der var mere på vej, og at han ville lave en aftale for to sæsoner.

Som det jo nok er de fleste bekendt, så var der lidt usikkerhed om, hvor Vikingerne ville spille i denne sæson, så det har gjort det lidt omstændeligt at få lukket alle sponsoraftaler. Men Per stod ved sit ord, og der var ingen kurre på tråden, da håndslaget skulle formaliseres.

Så i denne sæson vil alle trøjer og midten af isen blive prydet af PS Industrilakerings logo.

Ricko Hedelund fra Jutland Vikings udtaler:

Det er en virkelig god aftale vi har fået i stand med Per og PS Industrilakering. Ud over det økonomiske boost som et sponsorat af denne kaliber giver, så tilbyder de også arbejdspladser til vores udenlandske spillere, på både hel- og deltid. Og bedst af alt, så er det også en sponsor, der selv elsker at komme i hallen – og til udekampe. Der kan de så ved selvsyn se, hvad de er med til at gøre muligt. I Ishockey, som i alt andet sport, så er holdets styrke sjældent bedre end klubbens økonomiske formåen. Vi er i hvert fald både glade og taknemmelige for aftalen.

Per Nørregaard Jacobsen fra PS Industrilakering siger selv om sit sponsorat:

Det er jo selvfølgelig først og fremmest for at promovere min virksomhed at vi er med. Men når så det er sagt, så er det jo meget sjovere at komme ind i hallen og se hockey, når man selv på en eller anden måde er med. Det som holdet – og folkene bag holdet – har formået at få etableret på kun to år, er jo fremragende – og jeg håber at andre virksomheder i Århus også får øjnene op for det, så vi kan hjælpe dem med at nå målet om at komme til at spille en række højere oppe. Stor ros til især de udenlandske spillere, som kommer med ingenting i hånden, for at følge deres drøm om at spille ishockey. De knokler hårdt på både på arbejde til træning og kampe. Helt fantastisk.

PS Industrilakering er en virksomhed som udfører alle typer lakeringer, på alle typer materialer fra start til slut. Det være sig alt fra sandblæsning til polering – og alt derimellem. Et godt eksempel kunne være et par ridsede alufælge, som trænger til at blive shinet op, så koster det DKK 1750,00 (17”) for sandblæsning og lakering. Oftest er lakeringen i en bedre kvalitet end den fra fabrikken. Men alle er velkommen til at kontakte Per for et godt tilbud – enten i hallen eller på telefonen.

Ny Goalie til Vikings

Jutland Vikings byder velkommen til Steven Altman. Steven er 26 år gammel og kommer fra Strathmore, Canada. Den 175cm høje målmand har spillet i de Nordamerikanske college rækkerne, indtil de sidste to sæsoner, hvor han har optrådt i den svenske 3 division.

Med tilgangen af Steven Altman, har vi nu målmandsposten på plads for sæsonen. Wiktor Kopycinski, som virkelig brød igennem sidste år, fortsætter hos Vikingerne, og Steven Altman bliver så manden han skal konkurrere om posten med. Målmandsposten bliver besat efter ”bedst på dagen” princippet, og vi har ikke en første eller anden målmand.

Wiktors målmandskollega fra sidste sæson, Jeppe Straagaard Jensen, fik en mulighed i Esbjerg, som han ikke kunne sige nej til. Så vi siger samtidig tak for nu til Jeppe, og ønsker ham held og lykke i Esbjerg, undtagen i de 3 x 20 min, hvor Vikingerne står på den anden side af isen.

Jutland Vikings var egentlig ikke planen……

Steven var egentlig kommet til Danmark for at spille for Ama’r Islanders, som desværre måtte lukke deres hold i DIV 1 ned for nyligt. Det harmonerede dog ganske godt med at vores try out målmand blev skadet, og måtte rejse hjem igen med uforrettet sag. Nogle gange sker ting af en grund – som man jo siger – og i dette tilfælde var det en absolut belejlig situation for både Steven og for Jutland Vikings.

Det ligner et godt hold

Steven stødte til den øvrige trup i mandags, og har allerede fået et godt indtryk af holdet. Det ligner et godt hold, og drengene har taget rigtig godt imod mig, så jeg glæder mig til hver træning, og håber at vi får en god sæson udtaler han.

Q&A med Steven Altman:

Spørgsmål:
Det må have været en lidt kaotisk start på din sæson. Hvordan er det for dig at pludselig stå i Aarhus, når der stod København på din destination?

Svar:
Nervøs og spændt. Havde hørt om JV og at det er et stærkt hold, og det ligner mere en Nordamerikansk model end Ama’r , så jeg er sikker på at jeg vil passe godt ind.

Spørgsmål:
Hvad er dine personlige mål for sæsonen?

Svar:
At være en top 3 goalie i ligaen. Arbejde hårdt for at gøre en forskel til træning og kamp. Som altid, ønsker jeg at udvikle mig, og se holdet klare sig godt igennem sæsonen.

Spørgsmål:
Hvordan vil du selv beskrive målmanden Steven Altman?

Svar:
Som en tålmodig, der forsøger at læse spillet. Når jeg er i puck besiddelse, går jeg altid først efter at lave gode defensive afleveringer – og holde det simpelt.

Spørgsmål:
Der er nogle nye regler omkring blandt andet forsinkelse af spillet, som også involvere målmanden. Hvad er din mening om de nye regler:

Svar:
Det er et spørgsmål om at vænne sig til det, og bare være opmærksom før man blokerer pucken. Der vil også være flere udvisninger – især indtil spillerne har vænnet sig til de nye regler, men det stiller bare endnu højere krav til målmændene, som uden tvivl vil være mere i fokus med indførslen af de nye regler.

Vi ønsker Steven velkommen ombord, og ser frem til en god sæson.

Status efter weekenden – og to nye kampe.

Jutland Vikings er en elitesammenlægning af ishockeyen i Århus IK og Silkeborg SF1896. I sæsonen 2016/2017 deltager vi for første gang i 1. division, og har ambitioner om at spille liga ishockey inden 2019.

Efter en tur til Sjælland kan vi nu gøre lidt status, og har en indikation af, hvor stærkt vi står i denne sæson.

Lørdag gjaldt det et opgør imod Herlev/Rungsted – og det blev en kamp med ikke mindre end 16 mål. Dog lykkedes det Vikingerne at score de 9 af dem, så sæsonens første 3 point kunne sættes ind på kontoen. Bemærkelsesværdigt var det at vores canadiske import Ian Mclellan, åbnede sin pointkonto efter blot 45 sekunder med et uassisteret mål, og det skulle blive til 5 point til Ian over weekenden.

Søndag hed modstanderen Copenhagen Lions, som har oprustet vældigt over sommeren. Kampen var meget lige i de første to perioder. Men i tredje periode, blev vi ramt af en række udvisninger, som trak den sidste luft ud af de bravt kæmpende Vikinger, som så måtte indkassere et snævert 4-3 nederlag.

Alt i alt en indsats vi kan være tilfredse med. Set i lyset af at vi stod uden et par af vores nøglespillere, så er status quo, med tre vundne og tre tabte point, godkendt.

Kamp i Silkeborg lørdag, og i Århus søndag.

Nu ser vi frem til en weekend med to kampe på hjemmebane. Ballet åbner lørdag 26. september kl. 17.00, hvor isen i Silkeborg Sportcenter – og Jutland Vikings – står klar til at møde Amager Jets. Der er lagt op til en tæt kamp om de tre point.

Søndag kl. 12.00 i Århus, hedder modstanderen Gladsaxe Bears, der må regnes som en af ligafavoritterne i denne sæson. Så ingen tvivl om at der skal ydes en stor holdindsats, som skal krydres med individuel kvalitet.

Kom ud i hallerne, og støt op om regionens iskæmpere.

Skrevet af Ricko Hedelund, Jutland Vikings 22/9 2017.
ricko@jutlandvikings.dk