Kamprapport Jutland Vikings vs. Aalborg

I forbindelse med Silkeborg Sporcenters 10 års jubilæum den 2. september, blev der spillet en opvisningskamp mellem Jutland Vikings og Aalborg. Kampen skulle give et svar på, hvor langt Vikingerne var i forberedelserne til sæsonen i 1. Division.

Begge hold gik fra start godt til stålet, og der var en del store og små målchancer i begge ender. Jutland Vikings havde lidt svært ved at få lagt de rigtige pasninger, og der manglede det sidste præcision. Det kom der dog bedre styr på i løbet af kampen.

Efter at Vikings endelig havde fået etableret et godt pres, lykkedes det Aalborg at få pucken i nettet. Det skulle lykkedes yderligere to gange, før Vikingerne begyndte at få udbytte af anstrengelserne.

Vikings nye canadiske erhvervelse #21 Ian Mclellan, blev trippet da han i et Vikings powerplay havde frit løb mod mål. En forseelse, som korrekt blev takseret til et straffeslag. Straffeslaget udnyttede han til at vise hjemmepublikummet, at han besidder en sand ”backhand of doom”, da han smukt lagde pucken helt op i hjørnet. Helt uden chance for Aalborgs målmand.

Ian Mclellan spillede i øvrigt en glimrende kamp, og viste gentagende gange prøver på sit målsøgende spil.

Efter reduceringen, var det tydeligt at Aalborg forsøgte at forsvare føringen, og Jutland Vikings pressede hårdt på. Presset førte til en del udvisninger til Aalborg, og 7 sekunder før tid lykkedes det Mads Riis at reducere til 2-3.

Tættere på kom Vikingerne ikke. Men der var tydelig fremgang at spore, i forhold til sidste kamp. Især i 3. periode flød kombinationerne. Alt i alt var Vikingerne ikke kyniske nok, og var uheldige med en række udvisninger. Aalborg derimod, kendte in besøgstid, og fik scoret i sine power play.

Kampen gav også hjemmebane debut til blandt andet den kun 15 årige Magnus Sand, 27 årige Kim Sørensen og serberen Ivan Glavonjic.

Magnus Sand har haft sin ishockeyopvækst i Århus, og det er altid en fornøjelse, at give debut til en af vores egne. Det bliver spændende at se, hvor meget istid han kan tilkæmpe sig i løbet af sæsonen. I hvert fald lykkedes det ikke Aalborg at score i nogle af hans skift. Så det ser lovende ud.

Kim Sørensen er kommet til fra Herning, men bærer også på en særlig historie. Kim viste kampen igennem god speed, overblik og kæmpede utrætteligt. En type som forsvarene får svært ved at holde nede, og han fight bliver mere udslagsgivende, jo længere kampen skrider frem.

Ivan Glavonjic er en meget talentfuld ung spiller, som har søgt lykken hos Vikings. Han sprudler af energi både på – og udenfor banen. Vi er sikre på at Ivan vil have en pæn point samling, når sæsonen slutter.

Se vores post game interviews, med de tre nye Jutland Vikings spillere.

Næste hjemmekamp er den 23. september kl. 17.00, hvor vi tager imod Amager Jets. Vel mødt i hallen.

Skrevet af Ricko Hedelund
ricko@jutlandvikings.dk